Si vols traduir les discussions al català prem:

MMZ: Compressió i descompressió de mapes i capes

Funcionament del Navegador de Mapes del MiraMon i la configuració o programació del Servidor de Mapes del MiraMon (CGI, instal·lació,...), la publicació i distribució de cartografia en format MMZ i el suport a estàndards geospacials en general.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 92
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

MMZ: Compressió i descompressió de mapes i capes

Entrada Autor: Anonim_MM » dt., 30 ago. 2011, 11:10

És habitual tenir tota la informació en un sol fitxer. En el cas del MiraMon farem servir “Eines | Manteniment de fitxers | Compressió i descompressió de fitxers MMZ” o “Fitxer | Publicar mapa a Internet/Intranet” per comprimir o descomprimir un mapa/capa.

Per visualitzar, consultar o imprimir un MMZ no cal descomprimir-lo prèviament, però si necessitem actualitzar alguna capa del seu interior o utilitzar-ne alguna en altres mapes, prèviament s’ha de descomprimir el MMZ i posteriorment treballar la informació descomprimida. Un MMZ és com un fitxer ZIP/RAR: cal descomprimir-los per poder modificar/utilitzar la informació que contenen.

Vigileu! Un error comú és visualitzar un MMZ, desprès descomprimir-lo i continuar treballant amb el que tenim obert al MiraMon. Quan visualitzem un MMZ MiraMon el descomprimeix en el directori temporal del sistema operatiu i, per tant, si modifiquem o generem nous mapes a partir d’aquesta informació, un cop tanquem la sessió els fitxers s’esborraran i perdrem els canvis o capes necessàries pels altres mapes generats. Per seguretat tanqueu la sessió del MiraMon si heu obert directament un MMZ i obriu el mapa/capa des de la ubicació indicada en la descompressió: així segur que els canvis i capes romandran a l’ordinador i no s’esborraran automàticament.

Si alguna capa està enllaçada a un gestor Oracle, el mode de compressió ha de ser per a “Internet”, ja que en els grans gestors de bases de dades la informació no està ubicada en un fitxer concret que es pugui copiar i comprimir. MiraMon llegirà la informació de l’Oracle i la desarà en una taula DBF que inclourà a l'MMZ.

Respon