Si vols traduir les discussions al català prem:

BDPNT: Visualitzar els punts d’una taula

Eines de processament i anàlisi SIG amb el MiraMon i eines de teledetecció. Casos d'aplicació, resultats, problemàtiques d'ús i algorismes.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 92
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

BDPNT: Visualitzar els punts d’una taula

Entrada Autor: Anonim_MM » ds., 20 ago. 2011, 13:41

Sovint tenim coordenades en un fitxer tabular, ja sigui en una taula de dades, en un full de càlcul, en un fitxer de text tipus CSV,… i volem ubicar aquests punts a sobre d’un mapa. Des de “Fitxer | Importar | DBF, Access, etc. -> PNT” obtindrem la capa desitjada. També la podem visualitzar i desar obrint directament des de “Fitxer | Obrir” la taula en qüestió.

MiraMon llegeix directament el format DBF i Access fins la versió 2003 (MDB, no els ACCDB de la versió 2007 i superiors). Per obrir qualsevol altre format tabular com els fulls de càlcul, fitxers CSV, Access 2007 i superior (ACCDB), Oracle, SQL Server,… s’ha de crear un fitxer d’origen de dades ODBC mitjançant l’eina “Origen de dades ODBC” de la carpeta “Eines Administratives” ubicada al “Panell de Control” del sistema operatiu.

Anonim_MM
Entrades: 92
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Re: BDPNT: Visualitzar els punts d’una taula

Entrada Autor: Anonim_MM » dc., 12 set. 2012, 16:54

Pregunta d'interès d'un usuari

He de fer un mapa de punts, per tal de senyalitzar les boies que es troben una badia. Les dades de les boies les tinc amb una taula excel, amb les coordenades amb latitud-longitud i sistema de referència WGS-84 d'un GPS Garmin. I nosaltres tenim els mapes del ICC en format ED50.

Com ho hauria de fer?

Els problemes que em trobo és que si he d'emprar la calculadora geodèsica és massa lent ja que tinc 149 punts. I amb la base de dades seria molt més ràpid.

Edu Luque
Entrades: 118
Membre des de: dc., 15 juny 2011, 17:10

Re: BDPNT: Visualitzar els punts d’una taula

Entrada Autor: Edu Luque » dc., 12 set. 2012, 17:04

1. Ha de desar el full d’Excel en format DBF (dBase IV) o MDB (importar el full a una taula d'Access) o crear una connexió DSN a l’Excel directament (més fàcil les dues primeres opcions).
2. Exportar a PNT: Fitxer | Importar | DBF, Access, etc. -> PNT
3. Canviar de projecció el PNT de Lat/long WGS84 a UTM31N ED50: Eines | Geometria | Canvi de projecció cartogràfica

Temes d'interès:

· La propera versió de MiraMon incorporarà el canvi de projecció al vol. Un cop tinguis la capa, arrossegant-la cap al MiraMon, ell mateix farà el canvi de projecció al sistema de referència de la cartografia oberta.

· Excel i DSN: http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopi ... excel#p275
· DBF i fulls de càlcul: http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopi ... t=71&p=116

Respon