Si vols traduir les discussions al català prem:

Convertir vectors entre els formats MiraMon i Idrisi 32

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
Daniel
Entrades: 17
Membre des de: dc., 01 ago. 2012, 17:41

Convertir vectors entre els formats MiraMon i Idrisi 32

Entrada Autor: Daniel » dj., 10 jul. 2014, 13:28

Com es poden importar fitxers vectorials en format Idrisi32 a Miramon (.vec, .pnt, .arc o .pol)?
(pregunta rebuda de forma presencial)
Daniel l’ha editat per darrera vegada el dia: dj., 10 jul. 2014, 13:40, en total s’ha editat 1 vegada.

Daniel
Entrades: 17
Membre des de: dc., 01 ago. 2012, 17:41

Re: Convertir vectors entre els formats MiraMon i Idrisi 32

Entrada Autor: Daniel » dj., 10 jul. 2014, 13:39

De MiraMon a Idrisi
Els fitxers vectorials de punts, línies i polígons de MiraMon (aquells amb extensió *.vec) són fàcilment importables al format vectorial d’Idrisi 32 i versions superiors a través de l’aplicació Idrisi File Conversión (16/32) que es troba dins el menú «File» d'aquest programa.

Cal tenir en compte, però, que Idrisi només suporta atributs de tipus «short integer» (amb valors entre -32768 i 32767) o «real». Així, en cas que les nostres capes de MiraMon tinguin atributs en un altre format, el primer que caldrà fer és reclassificar-les.

El mòdul Idrisi File Conversion (16/32) funciona de la següent manera:

1.- Cal escollir el format del fitxer de partida per fer la conversió. Així doncs on ens demana «Convert from» seleccionarem Idrisi for Windows (16-bit)
2.- Indiquem com a format de sortida («To») que el fitxer a obtenir sigui de tipus «Idris32 (32-bit)»
3.- Com a «File Type» escollirem «Vector Files».
4.- Ja només ens queda indicar l'«Input Vector File», que serà el nostre fitxer *.vec de MiraMon, i l'«Output Vector File», que serà el fitxer vectorial en el format d’Idrisi.


D'Idrisi a MiraMon
Per fer la conversió en sentit contrari, és a dir, passar de fitxers vectorials en format Idrisi al format *.vec de MiraMon, la forma més pràctica és fer-ho convertint els fitxers d’Idrisi a format Shape amb l’eina SHAPEIDR d’Idrisi que es troba a «File > Export > Software-specific formats > ESRI Formats > SHAPEIDR».

En aquest cas, hem d'especificar que el sentit de la conversió és «Idrisi to Shapefile» i que el que volem fer és un «Export vector layer without a database». Finalment, indiquem el vector d’Idrisi a convertir («Input Idrisi vector file») i el fitxer en format shape a obtenir («Output Shapefile»).

Un cop generat el Shapefile, aquest es pot passar als formats vectorials de MiraMon a través de l’eina ShpTop de MiraMon (Fitxer>Importar>SHP (Shapefile ArcView a PNT, ARC/NOD, POL...”).

ATENCIÓ: En el cas de les capes de punts, s’ha detectat que Idrisi no escriu correctament la capçalera de la taula DBF del fitxer Shape al utilitzar el mòdul SHAPEIDR. Els fitxers Shape de punt generats mitjançant aquesta eina no es poden obrir directament amb MiraMon, però aquest error d’Idrisi es pot solucionar amb el gestor de bases de dades de MiraMon aplicant la següent ordre des de la línia de comandes:

Codi: Selecciona’ls tots

GestBD 1 <nom_fitxer.dbf> /APLICAR
On «nom_fitxer.dbf» indicarà la ruta i el nom de la taula DBF corresponent al shapefile generat per Idrisi.

Un cop fet això, la importació del Shapefile al format de MiraMon no ha de donar cap problema.

Respon