Si vols traduir les discussions al català prem:

IMGASCII i ASCIIIMG: Ràsters MiraMon - ArcGIS

Eines de processament i anàlisi SIG amb el MiraMon i eines de teledetecció. Casos d'aplicació, resultats, problemàtiques d'ús i algorismes.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 92
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

IMGASCII i ASCIIIMG: Ràsters MiraMon - ArcGIS

Entrada Autor: Anonim_MM » ds., 23 jul. 2011, 17:48

· Exportar un ràster de MiraMon a ArcGIS: Des del MiraMon al menú "Fitxer | Exportar | IMG -> TXT (ASCII)... " exporteu el ràster a TXT prenent com a opcions: Exportar: Només valors, a ASC ArcView, Nombre de dígits decimals pels valors: els que necessiteu en funció de si el ràster original és float, integer, etc, i Nombre de dígits decimals per coordenades: els que convingui (0, etc).

El TXT resultant es pot importar a l'ArcGIS des de l’eina d’ArcToolbox "Conversion Tools | To Raster | ASCII to Raster", establint el tipus de dades de sortida en funció del tipus de ràster d’origen (float, integer,...).

· Importar un ràster de l’ArcGIS al MiraMon: A l'ArcGIS des de l’eina d’ArcToolbox "Conversion Tools | From Raster | Raster to ASCII" exporteu el ràster a TXT. Al MiraMon importeu el TXT resultant des del menú "Fitxer | Importar | TXT (ASCII) -> IMG..." Establiu les opcions: Línies a saltar: 6, Registres: separat per espais, retorns..., Especificar àmbit: preneu l’extensió del ràster (que es pot consultar a l’ArcMap picant sobre el ràster amb "Botó dret del ratolí | Properties | pestanya Extent"), Definir sistema de referència: el que surt per defecte, per exemple UTM-31N-UB/ICC (unitats: m), Columnes i Files: extraieu aquesta informació de la capçalera del TXT (botó Mostrar de la finestra d’exportació), Existeix NODATA: valor NODATA extret també de la capçalera del TXT i Tipus de dades en funció del tipus de ràster (real, integer,...)
Anonim_MM l’ha editat per darrera vegada el dia: ds., 17 set. 2011, 22:54, en total s’ha editat 1 vegada.

sguma
Entrades: 26
Membre des de: dj., 09 juny 2011, 13:20

Re: IMGASCII i ASCIIIMG: Ràsters MiraMon - ArcGIS

Entrada Autor: sguma » dv., 02 set. 2011, 16:33

Només afegir que si en el moment d'importar el TXT a l'ArcGIS Desktop dóna problemes d'importació, pot ser que sigui pel separador decimal. Podeu substituir el . per la , (o al revés) i ja està (amb el substxt.exe, o l'Ultraedit, etc.).
En el cas de disposar l'ArcGIS Workstation aquest problema no passa, el programa és prou intel·ligent per fer la importació, sigui el separador que sigui.

Salut!

Respon