Si vols traduir les discussions al català prem:

Fer un mapa amb dades censals per colors (segons els indrets

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
rortuno
Entrades: 2
Membre des de: dc., 27 juny 2012, 10:30

Fer un mapa amb dades censals per colors (segons els indrets

Entrada Autor: rortuno » dc., 27 juny 2012, 10:59

Bon dia,
He intentat enllaçar un fitxer Excel i em surt bé, però crec que les dades no les llegeix. Jo voldria fer mapes amb dades del cens. Actualment ho faig amb una altra aplicació: l’AeS que és l’Atles Electrònic de la Salut, però ho voldria també saber fer amb el MiraMon. Us dóno un exemple: Tinc aquest excel que són els nombres d’Allotjaments Infantils i Juvenils per Servei Regional i:


ID_REG SERVEI_REGIONAL AIJ
71 Alt Pirineu i Aran 45
78 Barcelona 69
62 Camp de Tarragona 36
67 Catalunya Central 86
64 Girona 110
61 Lleida 25
63 Terres de l'Ebre 24
99 ASPB 39
I vull que em surtin les dades en el mapa, per graduació de color segons el nombre d’allotjaments. El mapa que genero amb l’AeS és aquest (no puc adjuntar-vos el mapa), que voldria fer-lo pel MiraMon. Com es fa?

Altres qüestions:
El MiraMon també funciona amb l’excel 2007?
Per obtenir el mapa de municipis actualitzat del 2011 amb el nou municipi “La Canonja” de Tarragona, com ho faig?

Moltes gràcies i salutacions,


Raquel Ortuño Caderot
Responsable de censos
Agència de Salut Pública de Catalunya
Departament de Salut
c/ Roc Boronat, 81-95 | 4a. planta |08005 Barcelona | Tel. 93 551 37 46
rortuno@gencat.cat| http://www.gencat.cat/salut

Edu Luque
Entrades: 118
Membre des de: dc., 15 juny 2011, 17:10

Re: Fer un mapa amb dades censals per colors (segons els ind

Entrada Autor: Edu Luque » dt., 03 jul. 2012, 01:46

Abans de tot recordar-li que MiraMon s’enllaça directament amb taules DBF o Access format MDB, per tant, si no és imprescindible que sigui directament amb l’Excel és més fàcil exportar a DBF (recomano OpenOffice o LibreOffice, ja que conserva millor l’estructura i els accents que l’Excel 2003) o crear un base de dades MDB i importar l’Excel (XLS o XLSX).

A continuació li explico els passos per fer-ho directament des de l’Excel:

1. Crear un fitxer DSN a partir de l’Administrador d’orígens de dades ODBC: Inici | Tauler de control | Eines administratives | Orígens de dades ODBC | DSN de fitxer | Agregar | Seleccionar el controlador “Microsoft Excel Driver (xls, xlsx, xlsm, xlsb,...)” | Desar el fitxer DSN (p.ex: C:\Taller\ConnexioExcel.dsn) | Finalitzar | Seleccionar la versió de l’Excel (Excel v.12 per l’Excel 2007, 2010 o v.97-2000 per l’Excel 2003) i el llibre | Acceptar

Més informació al tema: DSN (controladors ODBC) Windows 7 especialment per 64 bits (http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopic.php?f=4&t=128)

Un cop creat el fitxer DSN no cal tornar a fer els passos anteriors per connexions posteriors a altres Excel de la mateixa versió, es pot editar el DSN amb un bloc de notes i anar canviant l’adreça i el nom del fitxer Excel:

[ODBC]
DRIVER=Microsoft Excel Driver (*.xls, *.xlsx, *.xlsm, *.xlsb)
UID=admin
UserCommitSync=Yes
Threads=3
SafeTransactions=0
ReadOnly=1
PageTimeout=5
MaxScanRows=8
MaxBufferSize=2048
FIL=excel 12.0
DriverId=1046
DefaultDir=
DBQ= T:\Maquinaria\MaquinariAgricola.xls

Si el fitxer DSN està al mateix directori que l’Excel no cal posar l’adreça absoluta:

DBQ= .\MaquinariAgricola.xls

2. Des de l’Excel, definir el rang de cel·les que formen la “taula de dades”. El més senzill un cop seleccionat el rang és des del quadre de noms posar-li un nom (Captura1.png). Desar l’Excel i tancar.

3. Si l’Excel conté un camp X i Y, arrossegant el DSN cap al MiraMon es visualitzaran els punts. Si com en aquest cas el volem enllaçar a una capa gràfica: Eines | Gestor de metadades | Inf. Temàtica | botó dret sobre el camp enllaç | Nou enllaç: ODBC (MDB, DSN). Un cop desades les metadades recordi de tancar i tornar a obrir la capa per veure els canvis, l’enllaç (Captura2.png i Captura3.png).

4. Per crear la gradació de colors a partir d’un camp amb intervals personalitzats, té dos opcions: Crear un camp nou a l’Excel a partir de la funció “SI” (Captura 4.png, recordi d’ampliar el rang de la taula) o d’aquí molt pocs dies quan surti la nova versió fer-ho des de les opcions avançades de la visualització. En tots dos casos seleccionant el botó amb els números dels valors de la llegenda es poden crear les gradacions i desar-les en una taula de simbolització (Captura5.png). Resultat final a la Captura6.png .

Quant a l’Excel 2007 i 2010 ja no exporten el format DBF, per la resta d’opcions funcionen correctament amb el MiraMon. Adjunto ZIP d’exemple amb el MMM, DSN i el XLS en el seu interior. L’Office emprat ha sigut el 2010.

El límit municipal actualitzat està disponible a les Col·leccions Preferides del MiraMon.

Més informació d’interès al tema: Taules de dades DBF i fulls de càlcul (http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopi ... t=71&p=116)
Fitxers adjunts
Captura1.png
Captura2.png
Captura3.png
Captura4.png
Captura5.png
Captura6.png
MaquinariaTractors.zip
Exemple
(262.01 KiB) S’ha baixat 163 vegades

Respon