Si vols traduir les discussions al català prem:

Canvi projecció

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
Magda Pla
Entrades: 22
Membre des de: dc., 28 set. 2011, 23:22

Canvi projecció

Entrada Autor: Magda Pla » dt., 27 set. 2016, 18:25

Hola, estic convertint una capa de polígons de ED50 a ETRS89 (tot UTM31N) i tot aparenment funciona bé però si la exporto a SHP per obrir-la amb altres softwares (Qgis o ArcGis) surgeixen problemes al sobreposar-la amb capes iguals que s'han convertit amb aquests altres softwares de ED50 a ETRS89.

La única pista que hem trobat és que al obrir la capa transformada a ETRS89 amb el MM el Qgis la reconeix com a EPSG3043 enlloc del EPSG25831.
He vist que a les taules geodèsiques del MM i relaciona aquesta projecció amb EPSG25831 (la més utilitzada) però em resulta molt estrany el que ens està succeint. Teniu documentat algun cas similar? què podem estar fent malament?

moltes gràcies per endavant!

Magda

Magda Pla
Entrades: 22
Membre des de: dc., 28 set. 2011, 23:22

Re: Canvi projecció

Entrada Autor: Magda Pla » dj., 29 set. 2016, 11:19

Hola de nou, per si a algú li pot interessar diria que ja hem enfilat una mica millor el problema gracies a informació proporcionada per seguidors del FUM ;-)
En realitat teníem dos problemes:
1) per una banda hi ha la manera de documentar la projecció al prj generat des del MM i com l'entén Qgis... si agafem els prj que descriuen la projecció EPSG25831 semblaria que el Qgis ho enten bé.

2) l'altra problema era derivat del tipus de transformació que apliquen altres softwares per passar de ED50 a ETRS89, que és diferent a la tranformació del MM. Que tal i com està descrit al ICGC entenc que és la oficial. Així doncs ens hem descarregat els fitxers necessaris del ICGC per a fer la transformació correctament des de ArcGis o Qgis i ens hauria de funcionar. Ara bé, de moment amb ArcGIs trobo que continua transformant diferent sent diferent (si transformo un pol amb mm, l'exporto a shp i l'obro amb arcgis continua tenint un desplaçament respecte a la mateixa capa en shp transformada a ETRS89 amb l'arcGis i els paràmetres de transformació del ICGC - al fitxer 100800401.gsb) , sembla que dec fer alguna cosa malament alhora de preparar la transformació a partir de les eines del ICGC o hi ha algun problema de versió... però això ja seria tema per un altre fòrum :-)

salutacions!
Magda Pla

Respon