Si vols traduir les discussions al català prem:

Càlcul del volum d'un àrea

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
Judit
Entrades: 4
Membre des de: dc., 14 maig 2014, 20:35

Càlcul del volum d'un àrea

Entrada Autor: Judit » dv., 20 nov. 2015, 21:05

Hola,
Per a un exercici necessito delimitar un embassament d'un volum determinat. He generat un polígon que segons el càlcul manual es correspon amb l'àrea que comprèn el volum desitjat. Aquesta té una cota màx. de 1160 m. Per a retallar el model digital d'elevacions (5 m de costat de cel·la). És possible calcular el volum de l'àrea a través del model digital d'elevacions amb la calculadora de MiraMon?

Gràcies,
Salutacions,

IvetteSerral
Entrades: 5
Membre des de: dj., 18 jul. 2013, 09:10

Re: Càlcul del volum d'un àrea

Entrada Autor: IvetteSerral » dl., 30 nov. 2015, 13:29

Hola Judit,

Actualment no hi ha una eina específica per a fer aquest càlcul que demanes, però sí que ho podries fer a través de la calculadora. A continuació t'indico els passos a seguir:

1. En primer lloc, i com que la cota que tu necessites com a màxim és de 1160 m, hauries de generar un ràster "saturat" a cota màxima de 1160 m a partir de l'MDE. Per a fer això, hauries de seleccionar la fórmula [MAX(,)] de la calculadora on hauries d'indicar la cota i el ràster origen (MDE). Així, la fórmula quedaria: [MAX(1160, MDE_5m)].

2. En segon lloc, hauries de restar aquest ràster generat amb el teu MDE original, per tal d'obtenir la diferència d'alçades i, per tant, l'alçada del volum que vols calcular. Aquesta operació la pots fer també amb la calculadora.

--> Els dos passos anteriors els pots fer amb una sola operació de la calculadora: [MAX(1160, MDE_5m)]-[ MDE_5m], donant un nom al ràster de sortida, per exemple, MDE_DiferenciaAlcades.img.

3. Retalles el ràster obtingut (MDE_DiferenciaAlcades.img) amb el teu polígon de l'embassament i obtens un nou ràster, per exemple, MDE_DiferenciaAlcades_retallat.img.

4. Sobre el ràster MDE_DiferenciaAlcades_retallat.img, fas una consulta per atributs incloent tots els píxels i en els estadístiques, agafes el sumatori d'alçades que et calcula el MiraMon (?? metres). A partir d'aquí, si la teva mida de píxel de l'MDE és de 5 m, hauries de fer la següent operació: 5 m x 5 m x [sumatori d'alçades en m] = ?? m3.

Espero que et sigui útil!

Ivette

Judit
Entrades: 4
Membre des de: dc., 14 maig 2014, 20:35

Re: Càlcul del volum d'un àrea

Entrada Autor: Judit » dj., 03 des. 2015, 18:07

Gràcies, molt útil!

Respon