Si vols traduir les discussions al català prem:

Modificació de taules dbf

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
laura SS
Entrades: 1
Membre des de: dj., 25 oct. 2012, 12:11

Modificació de taules dbf

Entrada Autor: laura SS » dt., 30 oct. 2012, 18:39

Estic treballant amb un seguit de taules excel i les represento al MiraMon. Primer converteixo la taula excel a dbfIV i seguidament l'importo al MiraMon. El problema me'l trobo quan, evidentment, al convertir se'm perden caràcters de la taula, tant dels camps com dels registres. Com ho hauria de fer per corregir els errors? Al modificar-ho des de la taula amb MiraMon després no em deixa obrir-ho amb l'excel, cosa que m'interessa especialment. Hi ha alguna manera de solucionar-ho?

Gràcies

sguma
Entrades: 26
Membre des de: dj., 09 juny 2011, 13:20

Re: Modificació de taules dbf

Entrada Autor: sguma » dc., 31 oct. 2012, 13:52

Bon dia,
perquè no canvies d'estratègia? Perquè no treballes amb taules d'Acces i les visualitzes amb el MiraMon? No tindràs pèrdua de caràcters (provocat per la conversió a dbf que fa l'Excel) i sempre podràs seguir omplint la taula. No sé si això et serviria.

Salut!

Edu Luque
Entrades: 118
Membre des de: dc., 15 juny 2011, 17:10

Re: Modificació de taules dbf

Entrada Autor: Edu Luque » dc., 31 oct. 2012, 14:50

Al tema “Recomanacions generals” s’explica la conversió entre caràcters (al final): http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopi ... &t=36&p=75

En el cas de l’Excel, sempre vol que les taules siguin OEM (enlloc d’ANSI), per tant en el teu cas la conversió ha de ser cap a OEM.

A més de l’Access que sap llegir la capçalera del DBF i treballar amb els dos jocs de caràcters (OEM o ANSI), OpenOffice Calc o LibreOffice Calc també són bones alternatives en el mon dels fulls de càlculs, ja que abans d’obrir la DBF pregunten pel joc de caràcter que fa servir i per tant es visualitza correctament, a més de tractar el format DBF millor a l’hora de crear i desar camps nous.

Una altra opció és treballar només amb Excel i connectar les capes de MiraMon a l’Excel. Trobaràs més informació al tema “Fitxer de punts dinàmic llegint de XLS”: http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopi ... &t=10&p=55

També serveix pels arcs i polígons

Respon