Si vols traduir les discussions al català prem:

Identificar registre múltiple en una taula de dades

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 92
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Identificar registre múltiple en una taula de dades

Entrada Autor: Anonim_MM » dv., 09 set. 2011, 13:45

Un objecte geogràfic pot tenir més d’un conjunt d'informacions (desat, cada conjunt, en un registre que conté els camps que contenen la informació alfanumèrica de l'objecte), situació anomenada de "registre múltiple". Per identificar aquests objectes ho podem fer de diverses maneres, les dos més emprades de les quals són:

Opció 1: Amb l’aplicació en línia de comanda GESTBD podem executar consultes SQL, en aquest cas seria:

Codi: Selecciona’ls tots

C:\MiraMon\GestBD 3 TaulaSortida.dbf TaulaEntrada.dsn " SELECT ID_GRAFIC FROM TaulaEntrada GROUP BY ID_GRAFIC HAVING COUNT(*) > 1"
Els fitxes DSN (Data Source Name) permeten connectar-nos a qualsevol base de dades o fitxer tabular que suporti accés a través de controladors ODBC (Open DataBase Connectivity). La gran majoria de formats tabulars (Oracle, SQL Server, Access, DBF,... CSV, TXT,... Excel,...) tenen aquests controladors. Des del Tauler de Control, Eines Administratives, Origen de dades ODBC crearem el fitxer DSN indicant a quina taula ens volem connectar per fer les consultes.

Opció 2: A partir d’un full de càlcul. L’identificador Gràfic (ID_GRAFIC) sempre és monòton ascendent (0, 1, 2, 3,...) i, per tant, si generem un camp nou que resti l’identificador següent de l’anterior, tindrem valors entre 0 i 1 com a resultat de la resta; si cerquem els valors 0, o ordenem la taula convenientment per tenir els 0 agrupats, els registres que els contenen seran els registres múltiples.

Respon