Pàgina 1 de 1

Errror SHPTOP

Publicat: dc., 09 gen. 2019, 13:35
Autor: manel
Hola,

Estic digitalitzant perímetres d’activats extractives, bé mitjançant coordenades entrades manualment o bé importades pel GPS.
Quan he d’actualitzar la capa d’extractives al Miramon i al SIG, transformo les coordenades “.vec” a coordenades “.pol” i, posteriorment, a coordenades “.shp”.Fins ara no havia tingut cap problema, però ara em trobo que, una vegada obtingut el fitxer ”.pol”, a l’hora d'intentar obtenir el fitxer “.shp” no em surt ni el fitxer “.prj” ni el fitxer “.shx”.
Mentre faig aquesta transformació em surt el missatge que adjunto.

Gràcies.

Manel Gracia

Re: Errror SHPTOP

Publicat: dc., 09 gen. 2019, 18:34
Autor: guillem
Bona tarda Manel,

El problema rau en que no hi ha sistema de referència (ref. system : plane) associat a la capa .pol. Les coordenades de l'arxiu .vec, tenen sistema de referència associat? Ho pot comprovar obrint el fitxer de metadades .dvc associat al fitxer .vec amb un editor de textos ( notepa, notepad++, etc). Per altre banda, quin és l’origen de les coordenades .vec? Les ha digitalitzat vostè? O provenen d'un arxiu GPX?
Salutacions,

Guillem

Re: Errror SHPTOP

Publicat: dv., 11 gen. 2019, 12:40
Autor: manel
Bon dia,

He obert el fitxer “.dvc” amb un editor de textos i surt el següent:

file title : Ampl. Blanco 02
id type : integer
file type : ascii
object type : polygon
ref. system : plane
ref. units : píxels
unit dist. : 1.000000
min. X : 338517.000000000
max. X : 338930.000000000
min. Y : 4560817.00000000
max. Y : 4561261.00000000
pos'n error : unknown
resolution : unknown

Les coordenades les he digitalitzat jo. Han estat entades al Miramon per teclat.

Gràcies,

Manel

Re: Errror SHPTOP

Publicat: dv., 18 gen. 2019, 16:35
Autor: guillem
Hola Manel,

Efectivament, el problema rau en que no hi ha sistema de referència (ref. system : plane). Això és així perquè probablement no hi havia cap SR indicat en la sessió del MiraMon oberta (el MM agafa per defecte el SR de la primera capa que s'obre) en el moment que vas introduir les coordenades via teclat . Pots provar d'editar les metadades indicant el sistema de referència amb el que es van capturar les coordenades. Per exemple en el cas de l’àmbit català el SR podria ser "UTM-31N-ETRS89", però t'has d'assegurar quin és el SR correcte. En l'arxiu .vec hauries d'indicar:

ref. system : UTM-31N-ETRS89

Ja em diràs.

Salutacions,

Guillem

Re: Errror SHPTOP

Publicat: dj., 04 abr. 2019, 16:19
Autor: manel
Em va funcionar fent el que vas explicar.
Gràcies.
Manel.