Si vols traduir les discussions al català prem:

Identificadors no presents al Id. Gràfic de la base dades

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 92
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Identificadors no presents al Id. Gràfic de la base dades

Entrada Autor: Anonim_MM » dt., 08 nov. 2011, 13:50

Pregunta d'interès d'un usuari

Resulta que estava digitalitzant el vector lineal, vaig guardar però al estar plè el disc dur, no es va guardar correctament i es va generar un error. Al intentar després obrir el vector... donava error (mirar LINEAL Arc miramon.bmp).

Seguidament, es va mirar l'arxiu DBF, i es va detectar que a partir del numero 1020 fins al final, els numeros es repetien dues vegades abans d'augmentar una unitat.

Es va intentar canviar els numeros manualment per a que anessin augmentant una unitat constantment, però les línies digitalitzades no coincidien amb els atributs originals en obrir l'arxiu al Miramon.

S'adjunten els arxius.

Moltes merces. Espero que m'ho sàpiguin solucionar :)

Edu Luque
Entrades: 118
Membre des de: dc., 15 juny 2011, 17:10

Re: Identificadors no presents al Id. Gràfic de la base dade

Entrada Autor: Edu Luque » dt., 08 nov. 2011, 14:01

He reparat la capa LINEAL.arc fins on he pogut; verifiqui que les dades són correctes. Els passos per solucionar-ho han sigut:

1. Crea un camp nou numèric a l'antiga LINEALA.dbf que he omplert amb autoincrement (1, 2, 3, etc.) identificant cada registre amb un valor únic.
2. Exportar a VEC amb l'atribut d'aquest camp numèric
3. Estructurar el VEC a ARC
4. Fer un Join Físic entre l'antiga LINEALA.dbf i la nova creada a partir del camp numèric creat, recuperant tots els camps amb informació (menys els topològics antics: PERIMETRE, AREA, NOMBRE DE VÈRTEXS, etc.)

Entenc que els registres múltiples (n registres/informacions per un mateix ID_GRAFIC/objecte) de diversos objectes no són correctes, haurà d'eliminar els innecessaris. Es pot fer de diverses maneres: gràficament (Edició | Editar atributs de vectors), amb el MiraDades,… però vigili, l'ID_GRAFIC sempre ha de ser monòton ascendent (0, 1, 2, 3,.....), no pot faltar cap valor al mig, a l'hora d'eliminar el registre múltiple sempre ha de quedar un registre amb el ID_GRAFIC corresponent a la sèrie. Més informació: Identificar registre múltiple en una taula de dades (http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopic.php?f=4&t=69)

Recordi:

- Els registres d'una taula principal (T.dbf, N.dbf, A.dbf o P.dbf) no s'eliminen des del MiraDades, s'ha d'editar la capa i eliminar-los digitalitzant, així la part gràfica (PNT, NOD, ARC, POL) estarà sincronitzada amb la taula principal

- Quan es digitalitza s'ha d'anar molt en compte amb el registre múltiple (Registre 1/n), ja que per cada element que digitalitzi li afegirà n registres al ID_GRAFIC de l'objecte (veure captures adjuntes)
Fitxers adjunts
Captura2_EditarAtributs.gif
Captura1_RegistreMultiple.gif

Respon