Si vols traduir les discussions al català prem:

Actualització de coordenades a la base de dades

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 90
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Actualització de coordenades a la base de dades

Entrada Autor: Anonim_MM » ds., 20 ago. 2011, 14:05

Un cas molt comú és tenir les coordenades X i Y en una base de dades o fitxer tabulat (Access, Excel, CSV,...), crear una capa de punts (PNT) i modificar la posició digitalitzant la capa. Mitjançant aquest procés les coordenades només s’actualitzen al fitxer PNT, no als fitxers origen.

Si cal tornar a tenir en una taula les noves coordenades, s’ha d’exportar el PNT a DBF. A partir d’aquí vincular o importar si cal treballar amb un altre gestor de dades diferent a MiraDades. Informació relacionada: “PNTBD: Afegir camps amb coordenades UTM a un arxiu PNT” (http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopic.php?f=7&t=31)

Un altre cas és quan s’actualitza les coordenades des de la base de dades i es vol veure els canvis en la capa PNT, llavors s’ha de tornar a executar el DBPNT i sobreescriure la capa PNT anterior. Aquest procés es pot automatitzar amb un BAT si s’ha de repetir freqüentment, fins i tot crear un tasca programada al sistema operatiu (cada x hores, al iniciar la sessió, a les 2:00 de la matinada, etc.). Informació relacionada: “BDPNT: Visualitzar els punts d’una taula” (http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopic.php?f=7&t=50)

Com es sobreescriurà la capa, les metadades (fitxer T.REL) també es crearan de nou i es perdrà qualsevol enllaç a altres taules, propietats de visualització,... per tant, l’ideal és crear un BAT on primer es copia a un altre directori (o es renombra) el fitxer T.REL, s’executa el DBPNT sobreescrivint el PNT amb les coordenades noves de la base de dades i es sobreescriu el T.REL amb l’anterior correctament documentat. Amb el CANVIREL podem acabar d’actualitzar alguna secció del T.REL com per exemple la data de creació de les metadades o la descripció i unitats d’algun camp nou afegit posteriorment.

Respon