Si vols traduir les discussions al català prem:

Georeferenciació d’un JPG (JPEG)

Funcionament del MiraMon Professional i del Lector Universal de Mapes del MiraMon.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 90
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Georeferenciació d’un JPG (JPEG)

Entrada Autor: Anonim_MM » dt., 02 ago. 2011, 14:09

Hi ha diverses situacions possibles:

1. Si el JPG va acompanyat d’un segon fitxer World (JGW, JPGW, JPEGW, JPW o WLD), obrint el JPG amb MiraMon i obrint “Eines | Gestor de metadades”, es generarà un fitxer J.rel. L’extensió (àmbit) quedarà documentada automàticament amb la lectura del fitxer World però s’ha d’acabar de documentar el “Sist, de referència espacial | Tipus Cartogràfic i Descripció, MiraMon, UTM fus 31 hemisferi Nord amb Datum ETRS89” per exemple.

Deseu les metadades, tanqueu qualsevol sessió de MiraMon que tingui el fitxer obert, el torneu a obrir i el visualitzareu correctament georeferenciat.

2. Si només teniu el JPG i és una ortoimatge o un document cartogràfic amb la planimetria correcta, cal georeferenciar-ho editant només les metadades. A més de l'edició de la pestanya “Sist. Referència espacial” també s’ha d’editar la pestanya “Extensió”, aquesta última amb el botó “Calcular” facilita l’edició.

3. Si teniu un JPG amb una planimetria sense corregir, típic d’un mapa escanejat, exportació d’un PDF (imatge torta, plecs al paper), fotografia aèria, imatge de satèl·lit (deformació pel relleu, òptica del sensor), etc. Cal corregir les deformacions del fitxer per poder superposar-ho amb altres capes, digitalitzar nova informació o simplement prendre mesures de distància, superfície, etc.

Per corregir documents cartogràfics o generar ortoimatges s’ha de fer servir “Eines | Geometria | Corr. polinòmiques de ràster i vectors, Generació d’ortofotografies o Generació d’ortoimatges espacials”.

Respon